1 Martie: Mărţişor pentru doamnele toate, din firu-ntreg al vieţii mele!

Florin Diaconu

O bună parte din ziua de ieri, deşi răcit cobză, am căutat, prin tot centrul Bucureştilor, un mărţişor care să fie, cumva, de “folosinţă universală”: unul care să placă oricui, de oriunde, la orice vârstă. N-am găsit – asta e, n-am prea avut mână bună – un astfel de obiect, dar norocul m-a ajutat, iată, până la urmă: florile pe care vi le trimit aici miros deja grozav şi se vor deschide, curând, toate; şi anul acesta; şi la anul; ca şi-n toţi anii ce vin şi pe care, cu bucurie, îi avem înainte.

Tuturor doamnelor din viaţa mea – indiferent dacă ne vedem extrem de des sau, dimpotrivă, doar foarte rar; indiferent dacă sunt doamnele-n cauză tinere de tot, ca şi cele mai multe dintre studentele mele, de exemplu, sau că-s mai în vârstă, sau chiar cu părul nins; indiferent că ne-am întâlnit de curând sau că, dimpotrivă, nu ne-am mai văzut de ani buni (iar uneori nu ne-am văzut, de fapt, niciodată – vezi cazul multor persoane la care chiar ţin, să ştiţi, chiar dacă ne ştim doar de pe Facebook, de exemplu) – le trimit aceste flori pe cale să se deschidă, în chip de mărţişor!

Să aveţi parte, doamnelor, toate, de o primăvară plină de soare (şi la propriu, dar mai ales la figurat), ca şi de multe bucurii! Iară necazurile să vă ocolească; sau, dacă nu s-o putea asta, să treceţi prin ele cu aceeaşi uşurinţă şi graţie cu care totdeauna lebedele, parcă fără efort, despică faţa apelor lacului. Mă bucur că existaţi, toate; şi că, în felurite chipuri şi cu diferite accente, aveţi, toate, o aşa mare însemnătate în viaţa mea. Vă mulţumesc pentru asta. Şi, în mod limpede, o să mă gândesc la voi, toate, nu doar azi, în ziua începutului de primăvară, ci şi mâine, ca şi-n orice altă zi de peste an. Doar că numai azi e 1 Martie, aşa că – tradiţia asta-i! – azi vă trimit, tuturor, nu numai mărţişorul de aici; ci vă şi spun, în plus, şi cât de mult contaţi, de fapt, pentru mine.

All my best to you all! Şi – fiecare înţelege ce, cât şi cum vrea – my heart is yours! 🙂

 

Comentează acest articol:

comentarii