Mare concurs mare: chiar dacă-i unul fără premii uriașe

Florin Diaconu
Dacă te țin curelele, prietene, comentează foarte pe scurt ce vezi aici. Dar cu decență, nu ca politicienii!

Dacă te țin curelele, prietene, comentează – foarte pe scurt – ce vezi aici. Dar cu MULTĂ decență, nu ca politicienii, dacă se poate!

Cum tot îi acum campanie electorală, vă propun un joc (să zicem; de fapt, o discuție serioasă și aplicată, despre realități). Am postat în deschiderea acestui text foarte scurt o fotografie făcută într-o seară când, venind de la facultate, am uitat, de oboseală, să cobor în stația de autobuz de lângă casă. Picotind nițel, am mai mers două stații, până spre capătul lui 133. Fotografia înfățișează o “felie” din România reală, neretușată: un chioșc alimentar care vinde, ziua, covrigi și pateuri, uneori bune. În spate, o biserică micuță, de cartier, pusă în valoare, la vremea serii, de o lumină deștept plasată. Chioșcul stradal e, după cum se vede, văpsit, în partea superioară, în culorile drapelului național și poartă, în plus, o inscripție lămuritoare. Pe stradă trec în viteză ceva mașini.

Jocul (sau concursul) sună așa: care dintre voi, prieteni, poate scrie un text scurt de tot (fix 17 cuvinte REALMENTE decente, să zicem) despre această “felie” (una cu de toate – tricolor, biserică, mâncare vândută în stradă) din România de astăzi primește de la mine MULTE mulțumiri. Și MULTE aplauze. Pe bune. Cine-ncepe?

Comentează acest articol:

comentarii