Câteva precizări, atât pentru prieteni, cât şi pentru neprieteni

Florin Diaconu

Aşa, ca să fie clar pentru absolut toată lumea: chiar asta-i cerea pe care am depus-o ieri, pe la 12.00 ziua, la FSPUB. Aştept răspuns, acum.

Ieri, 2 noiembrie a.c., pe la 9 şi ceva dimineaţa, m-a sunt un om la care chiar ţin şi mi-a spus că e o ştire bizară, despre mine, pe una dintre Antene (Antena 3, mai precis). Am văzut-o şi eu, pe la 10. Apoi am plecat în treburile mele. Ştirea la care fac aici trimitere se referea la faptul că aş fi dat afară de la un curs două studente de religie islamică (ceea ce NU e adevărat; şi pot demonstra asta), precum şi la faptul că le-aş fi zis că o să aibă de pătimit la examenul final de semestru (ceea ce iarăşi NU e deloc adevărat; şi pot demonstra şi asta).

În condiţiile în care ştirea respectivă conţine cel puţin trei minciuni – dintre care două sunt, în mod limpede, calomnii (acesta e termenul juridic) – m-am dus la mine la facultate, unde am depus, spre lămurirea situaţiei în cauză, cererea pe care o aveţi, fotografiată, aici, cu numărul de înregistrare 1146 din 2.11.2017.

Apoi m-am dus, aşa cum promisesem deja, să strâng bani, în faţa Universităţii, pentru a cumpăra, cu ei, manuale de Istorie pentru domnul senator Şerban Nicolae (cu gândul că, dacă acesta le citeşte cumva, poate nu va mai bate câmpii, atunci când discută despre istoria românească şi universală). La manualele în cauză voi reveni, curând (diseară sau cel târziu mâine dimineaţă), cu fotografia lor, ca şi cu fotografia chitanţei (a bonului de casă, de fapt) şi a facturii fiscale, ca şi cu fotografia listei tuturor celor care au contribuit, cu bani, la acest nou proiect al Regimentului de Voluntari din Bucureşti.

Apoi am aflat că Facultatea mea a început o cercetare menită să limpezească episodul la care m-am referit la sfârşitul primului paragraf al textului de faţă. Prea bine, aştept cu interes rezultatele respectivei cercetări.

Aştept cu real interes şi cercetarea pe care o va întreprinde CNCD, instituţie pe care o respect. N-am nicio problemă să merg acolo atunci când voi fi chemat, fiindcă NU am discriminat pe nimeni (chiar dacă un deputat oarecare, cel care a depus la CNCD o plângere împotriva mea, crede asta; să fie sănătos, are şi domnia sa dreptul la opinie; dar şi eu am, nu-i aşa, acest drept).

Şase precizări utile, poate, măcar pentru unii

La final, mai am de făcut câteva precizări: 1. Multe dintre ştirile apărute în presă despre mine, ieri, sunt doar nişte colecţii de calomnii imunde (ceea ce, repet, pot dovedi în chip indiscutabil); 2. Mulţumesc mult (pe bune) acelora dintre studenţii mei (foşti şi actuali), ca şi prietenilor mei care care m-au contactat deja, în diverse feluri, cu mesaje explicite de susţinere. Le cer, şi pe această cale, să nu întreprindă absolut nimic până la finalizarea cercetării pe care o întreprinde acum Facultatea în care lucrez. 3. Voi cere (tuturor entităţilor de presă care m-au calomniat) dreptul perfect legitim la replică: altfel spus, să dezmintă toate porcăriile şi neadevărurile pe care le-au spus despre mine, pe spaţii tipografice (sau în intervale de timp) perfect egale cu cele pe care le-au folosit pentru a mă calomnia în chip ordinar. 4. Dacă nu obţin dreptul la replică în condiţiile descrise mai sus, voi demara procese, pentru calomnie, contra tuturor (persoane juridice ŞI fizice) celor care m-au calomniat. 5. Îmi exprim încrederea în instituţiile care cercetează respectivul episod (respectiv FSPUB şi CNCD) şi aştept, în chip firesc, să fiu şi eu chemat ca să îmi prezint punctul de vedere. Şi 6. Urez, în plus, poftă bună tuturor scatofagilor (reiau, atât persoane fizice cât şi juridice) care m-au calomniat ieri, practic fără oprire, pe parcursul întregii zile. Nu pot spune decât că numitele calomnii sunt nu doar nişte minciuni sfruntate şi absolut groteşti, ci şi dovezi foarte clare că unele dintre ideile mele deranjează – şi încă mult! – pe unii şi pe alţii. Mă bucură să aflu asta şi spun, atât prietenilor cât şi neprietenilor, cât se poate de răspicat, că voi continua să spun, în textele mele de pe blog, fără sfială, tot ce cred despre viaţa publică din România. În limitele legii, desigur; şi fără să discriminez pe nimeni (n-am făcut, de altfel, asta niciodată).

Zi bună, tuturor!

Comentează acest articol:

comentarii