Iată manualele de Istorie pentru senatorul PSD Şerban Nicolae!

Florin Diaconu

Cele cinci manuale sunt de fapt şase, fiindcă Istoria de clasa a IV-a are, asşa cum se vede şi aici, câte un manual mai subţirel pentru fiecare din cele două semestre ale anului şcolar.

Prietene, aşa cum ştii, probabil, am avut, de joia trecută începând, nişte zile niţel cam agitate. Exact la ceasurile când, împreună cu alţi colegi şi prieteni din iniţiativa civică pe care am numit-o Regimentul de Voluntari din Bucureşti, începeam să strângem, la doi paşi de Universitate, bani pentru manualele de Istorie destinate senatorului PSD Şerban Nicolae, o parte importantă din presă începea să publice tot felul de minciuni despre mine: valuri după valuri, de fapt, de minciuni.

Am aflat toate astea, rapid, şi-am continuat să stau, totuşi, la Universitate, până când am strâns destui bani pentru proiectul menit să îi ofere lui Şerban Nicolae, parlamentar PSD,  cinci manuale de şcoală, de Istorie, cât să poată să evite (dacă o vrea, desigur) bazaconii cum sunt cele pe care le-a spus, lunea trecută, în Parlament (despre întregul proiect cu manualele poţi citi, dacă te interesează, textul de la adresa de internet https://florindiaconu.com/sa-gandim-pozitiv-manuale-de-istorie-de-clasele-iv-viii-pentru-senatorul-psd-serban-nicolae/). Aici ai, în primul rând, lista completă a celor care au contribuit financiar la realizarea efectivă a proiectului: 17 persoane, cu totul, dintre care una a pus bani în punga transparentă (cea care a înlocuit borcanul de sticlă, care era mult mai greu) de două ori. S-au strâns, cu totul, 151 de lei. Dintre aceştia, aşa cum vezi în factura fiscală la care am ataşat bonul de casă, am cheltuit deja exact 128 de lei şi 30 de bani, pentru Istoria de clasa a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, plus o pungă de plastic care să le cuprindă pe toate.

Au mai rămas aproape 23 de lei, deci: din aceştia Regimentul poate cumpăra doar 4 sau 5 (şi nu 10) fiole buvabile, din acelea numai bune ca să înveţi mai iute şi mai bine, pe care de asemenea i le vom trimite, cu drag mult, domnului senator.

Doar că, of şi of, nu vrem să-i trimitem omului cărţile astea fără să te întrebăm şi pe tine, prietene, unde crezi că ar fi bine să le primească domnia sa. Din capul locului, am decis să NU i le trimitem acasă, fiindcă familia – indiferent a cui e – nu are a pătimi în niciun fel pentru prestaţia politică a tatălui sau a soţului. Rămân, deci, trei soluţii distincte: 1. Să i le trimitem la Parlament, acolo unde a şi spus bazaconiile care ne-au determinat să reacţionăm; 2. să i le trimitem la cabinetul din teritoriu; sau 3. să i le trimitem chiar la sediul central al PSD – eventual lui Liviu Dragnea, direct, cu rugămintea de a i le înmâna subordonatului său pe linie de partid, senatorul Şerban Nicolae. Tu pe care din aceste trei soluţii o preferi? Putem aştepta răspunsul tău, prietene, până cel târziu luni, 13 noiembrie, orele 21.00. În seara aceea facem socoteala finală a opţiunilor; şi marţi, 14 noiembrie, îi şi trimitem omului toate manualele-n cauză.

Vom contabiliza exclusiv opţiunile exprimate, în chip de comments, pe contul meu de Facebook, ataşate postării ce va cuprinde ca element principal acest text, ca şi pe pagina Regimentului de Voluntari din Bucureşti, de asemenea ataşate postării ce va cuprinde acest text.

Mai ai aici, ca să îţi bucure ochiul, şi nişte fotografii cu Regimentul de Voluntari din Bucureşti, în plină acţiune, la 2 noiembrie 2017, ca şi cu manualele pe care i le-am cumpărat, aşa cum ţi-am zis mai sus, senatorului Şerban Nicolae. See you soon!

P.S. Mâine ne vedem din nou, în zori, prietene, ca să îţi povestesc cam cum e cu dreptatea la români.

Dacă aduni toate sumele de-aici, rezultă fix 151 de lei. Absolut suficient, de altfel, pentru ce-avem noi de făcut!

Într-un anume fel, lozinca asta ne-a purtat noroc, zic eu: o s-o păstrăm, poate, pentru Muzeul Regimentului de Voluntari din Bucureşti!

Factura şi bonul de casă (partea de sus).

 

Factura: partea de jos, cu suma totală cheltuită.

Factura şi bonul de casă: imagine completă.

O parte a Regimentului, la 2 noiembrie 2017.

Cel mai probabil, tot aici – lângă Universitate, în plin centru al Bucureştilor – ne găsiţi şi data viitoare. Adică în curând, peste câteva zile.

 

 

 

 

 

Comentează acest articol:

comentarii