Liviu Dragnea minte, din nou: atâta poate, atâta face…

Florin Diaconu
Pe Dragnea, cred eu, îl interesează în mare măsură ca nu cumva ce sugerează această imagine să devină realitate. De-aici și valul de lături și minciuni despre protestele de ieri.

Pe Liviu Dragnea, cred eu, îl interesează în special ca nu cumva ceea ce sugerează, în chip amuzant, această imagine să devină, și încă rapid, realitate. De-aici și valul de lături și minciuni (plus ceva amenințări, cum altfel) despre protestele de ieri, pe care domnia sa îl varsă acum peste țară.

Aseară, pe la 6 și jumătate, am primit un mesaj, pe Facebook, de la un fost student. Am fost împreună, în stradă, după drama de la Colectiv; și mai schimbăm, din când în când (o dată sau de două ori pe lună, poate), câteva vorbe. Mi-a spus acum: Bună seara. Veniți în Piață? Am răspuns, pe loc: Obviously yes :). Cam în juma’ de oră ajung. Where are you now? Eram deja pe jumătate îmbrăcat: mă convinsese deja să ies în stradă postarea de acum câteva zile a unui fruntaș al ALDE (Cătălin Beciu, vicepreședinte al numitului partid, precum și fost secretar de stat), care zicea că protestele tot mai consistente împotriva legii grațierii ar fi fost o „manifestație nazistă”, precum și că aceia care au ieșit în stradă săptămâna trecută ar fi fost „niște cretini” și „animale”

Pe la 7 și jumătate seara am ajuns la Piața Victoriei, care era deja plină de protestatari. Apoi am fost, împreună cu alte multe mii de oameni, până pe Kiseleff, în fața sediului PSD, apoi până la Arcul de Triumf. Apoi am venit acasă. Ajuns în fața calculatorului, am aflat, chiar de la domnul Dragnea, stăpânul și dresorul politic al premierului în exercițiu, că tocmai participasem la acțiuni ale „unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept”. Am mai aflat, tot de la proaspăt întorsul din SUA, și că aș fi participat, alături de cei vreo 28.000 de oameni ieșiți în stradă în București (plus alte câteva mii bune, în alte orașe mari din țară) la „un început de lovitură de stat”, precum și că domnia sa informa întreaga națiune că „astă seară am solicitat Ministrului de Interne să retragă jandarmii din fața sediului PSD, fiindcă eu consider că PSD n-are motive să fie apărat”.

Ce ne spune domnul Dragnea în postarea sa pe Facebook e doar un șir de minciuni. Manifestația de protest de aseară (sunt foarte curios să vedem dacă ea continuă și-n zilele următoare) NU a fost NICI mineriadă, NICI împotriva ordinii constituționale, NICI vreo formă de sabotaj, NICI vreo acțiune contra votului popular din decembrie 2016. În plus, la câțiva pași de sediul central al PSD – acela din fața căruia, în nespusa sa bărbăție, Dragnea i-ar fi cerut ministrului de interne să retragă jandarmii – trotuarul era plin de băieți zdraveni, în uniformă și echipați ca pentru lupte de stradă.

Ce s-a întâmplat, cu adevărat, în stradă, în seara zilei de 22 ianuarie 2017, cred că te poți lămuri și de unul singur, dacă privești cu minimă atenție fotografiile pe care le-am făcut. Toate, la un loc, probează, foarte clar, că Dragnea minte. Din nou. Dar, de fapt, nu-i nimic surprinzător în asta: atâta poate, atâta face

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Postarea de acum câteva zile a unui lider ALDE a generat, în Piață, legitime reacții. Urmează, probabil, și altele.

 

Guvernul se încăpățânează să îi ignore pe protestatari, iar aceștia se încăpățânează să-și strige nemulțumirile.

Guvernul se încăpățânează să îi ignore pe protestatari, iar aceștia se încăpățânează, la rândul lor, să-și strige nemulțumirile. Să vedem care dintre cele două încăpățânări va birui, în final.

 

Se vede cu ochiul liber, nu-i așa, că marele și curajosul Liviu Dragnea a dat dispoyiție să fie retrași jandarmii din fața sediului PSD.

Se vede cu ochiul liber, nu-i așa, că marele și curajosul Liviu Dragnea a dat dispoziție să fie retrași jandarmii din fața sediului PSD.

 

Asta cam așa-i, dear friend.

Asta cam așa-i, dear friend.

 

Dar, cred eu, destinatarul mesajului în cauză NU VREA, pur și simplu, să înțeleagă asta.

Dar, cred eu, destinatarul mesajului în cauză NU VREA, pur și simplu, să înțeleagă asta.

 

Cam așa arată, în realitate, ceea ce Dragnea numește tentativă de lovitură de stat.

Cam așa arată, în realitate, ceea ce Dragnea numește tentativă de lovitură de stat.

 

Mesaj clar, împotriva corupției. Chiar dacă PSD și ALDE pretind că protestele ar fi împotriva ”ordinii constituționale”.

Mesaj foarte clar, împotriva corupției metastatice. Asta cer cei ieșiți în stradă, chiar dacă PSD și ALDE pretind că protestele ar fi împotriva ”ordinii constituționale”.

 

Pentru tot felul de minți duhnitoare, cine știe cum ajunse în înalte funcții politice și de stat, acesta e un mesaj nazist.

Pentru tot felul de minți intens duhnitoare, cine știe cum ajunse în înalte funcții politice și de stat, acesta e, nu-i așa, un mesaj nazist.

 

Curat anticonstituțional, domnule Dragnea, domnule Tăriceanu, nu-i așa?!

Curat anticonstituțional, domnule Dragnea, domnule Tăriceanu, nu-i așa?!

Vibrant omagiu pentru doi mari oameni de stat :)

Vibrant omagiu pentru doi mari oameni de stat 🙂

 

Nu cred, zău așa, că e nevoie de vreun comentariu suplimentar. Doar că așa arată, de fapt, ceea ce Dragnea numește lovitură de stat.

Nu cred, zău așa, că e nevoie de vreun comentariu suplimentar. Doar că așa arată, de fapt, ceea ce Dragnea numește lovitură de stat.

Comentează acest articol:

comentarii