Ştiţi cumva unde este Raiul? Eu ştiu: la Mons, la Taverne Le Paysan!

Florin Diaconu
În spatele uşii începe Raiul :)

În spatele uşii, imediat ce treci pragul, începe Raiul :). Unul plin de tartine şi clătite…

Dacă ajungeţi vreodată la Mons, să nu rataţi cumva şansa de a face o vizită „de lucru” – eu v-aş recomanda una mai lunguţă, ca să fiu sincer până la capăt – la Taverne Le Paysan, pe Rue de la Chaussée, la numărul 52. Găsiţi aici, între altele, mai multe tipuri de tartine. Eu m-am luptat, din greu, cu unele Paysan (cu camembert, jambon, ananas şi sos Liège), precum şi cu unele Milaneze (cu roşii, mozzarella şi jambon). Jambonul e aşa de bun, încât mi-aş fi îndesat şi în buzunare (serios; merită să vă duceţi până acolo doar pentru asta, zău aşa). Clătite şi gaufre de Liège nu mi-am mai luat, fiindcă sunt la regim (LOL!), dar am văzut cu ochii mei de cât succes se bucură. A, şi despre preţuri: tartinele în cauză, în varianta pusă niţeluş şi pe griller, costă 6,50 şi respectiv 5,50 euro porţia (plus avionul sau trenul până la Mons, desigur; i-am întrebat pe cei de la Le Paysan şi nu trimit sandwich-uri până la Bucureşti, cel puţin deocamdată – LOL, din nou!).

Mons e şi locul unde-i principalul comandament NATO din Europa

Mons este un oraş din regiunea belgiană Valonia, în provincia Hainaut. Cu vreo 91.000 de locuitori, e – în termeni demografici – cam de trei ori mai mare decât Tecuciul (sau de aproape două ori mai mare decât Giurgiu). Cartierul general al NATO pentru Europa (NATO’s

Doar aşa, ca să vă faceţi o idee!

Doar aşa, ca să vă faceţi o idee mai clară!

Supreme Headquarters Allied Powers Europe – SHAPE – se află acum aproape de Casteau, o mică localitate aflată la vreo cinci kilometri de Mons, unde a fost mutat din Franţa, în anii 1960, atunci când Parsul s-a retras, pentru câteva decenii, din structurile militare integrate ale Alianţei). În sediul SHAPE se mai află şi elemente de stat-major şi de comandă ale structurii numite NATO Communications and Information (NCI) Agency, ale NATO Airborne Early Warning and Control Force Command (NAEW & CFC), ca şi ale Military Cooperation Division (MCD).

Comentează acest articol:

comentarii