Colectiv, 30 octombrie 2016, orele 10.48 dimineaţa

Florin Diaconu
Cred - şi îmi închipui că şi tu crezi asta - că muzica lor se aude, încă. O aud, oare, şi cei care i-au ucis - cei corupţi, cei ineficienţi, cei lasă-mă-să-te-las?

Cred – şi îmi închipui că şi tu crezi asta – că muzica lor se aude, încă. O aud, oare, şi cei care i-au ucis pe cei de la Colectiv – cei corupţi, cei ineficienţi, cei lasă-mă-să-te-las, cei complet năpădiţi de birocraţie?

Dumnezeu să îi odihnească în pace pe toţi cei ucişi de corupţie, neglijenţă şi birocraţie la Colectiv (căci exact despre aşa ceva vorbim, nu doar despre un tragic accident, cu un an în urmă). Azi, cu o oră şi un sfert înainte de amiază, în faţa fostei fabrici Pionierul, o mână de oameni aşezau flori şi aprindeau lumânări de toate felurile. Un puhoi de care de transmisie TV mobile, ca şi vreo două duzini de jurnalişti se aflau deja acolo, aşteptând să se întâmple ceva spectaculos, ca să poată fi subiect pentru a piece of news. Jandarmii – inclusiv câţiva băieţi de talia lui King Kong – erau şi ei la datorie,împreună cu două dube nou-nouţe – ca şi poliţia. La un moment dat a apărut şi un ofiţer superior de armată, în uniformă.

În scuarul micuţ din faţa intrării în Colectiv, un înger încă acoperit cu un material alb (monumentul, ridicat în amintirea celor răpuşi de foc, dar mai ales de corupţie şi de ineficienţa statului, avea să fie dezvelit abia mai târziu), precum şi inscripţie uriaşă. Într-adevăr, cum scrie acolo, movul, tot, pare că l-au luat cu ei îngerii dela Colectiv….

Nu aprinzi şi TU o lumânare în amintirea şi pentru liniştea lor?!

Nu aprinzi şi TU o lumânare în amintirea lor şi pentru liniştea sufletelor lor?!

sadly, perfectly true...

Sadly, perfectly true…

Îngerul, încă nedezvelit, la câţiva metri de intrarea în Colectiv.

Îngerul, încă nedezvelit, la câţiva metri de intrarea în Colectiv.

Mă bucur că jandarmii au dubiţe noi: înseamnă că "ghinărarul izmenelor" n-a reuşit să ciordească chiar toţi banii Internelor.

Mă bucur că jandarmii au dubiţe noi: înseamnă că “ghinărarul izmenelor” n-a reuşit să ciordească chiar toţi banii Internelor.

Comentează acest articol:

comentarii