Să gândim pozitiv: manuale de Istorie de clasele IV-VIII, pentru senatorul PSD Şerban Nicolae!

Florin Diaconu

Şerban Nicolae, împreună cu câţiva dintre cei care l-au lansat, cu nişte ani în urmă, în “politica mare” de pe malurile Dâmboviţei. Acum, acest important senator al PSD ne spune, între altele, că partizanii anticomunişti ce au luptat în munţi, ani în şir, contra regimului comunist ar fi acţionat, de fapt, contra României; şi că n-ar fi nicio diferenţă între Churchill şi criminalul Stalin; şi că CIA ar fi uneltit continuu, în chip ticălos, contra României; ne mai spune dânsul şi alte multe aberaţii, dar acestea trei sunt, în mod absolut evident, cele mai revoltătoare.

La 30 octombrie 2017 – adică acum două zile, senatorul PSD Şerban Nicolae a afirmat, public, că „rezistenţa anticomunistă începută în 1944, când România era încă în război – de partea Aliaţilor după 23 august -, este una care slăbea capacitatea de apărare a României. Era mai degrabă îndreptată împotriva intereselor României. Mai mult, dacă îmi spuneţi că era un lucru bun că CIA organiza operaţiuni de slăbire a capacităţii de apărare a României sub pretextul că o fac împotriva regimului comunist este mai degrabă ticăloşie ce făceau”. Cu acelaşi prilej, marele om de stat (LOL şi LOL!) propulsat de PSD mai declara şi că partizanii anticomunişti din munţi, care „au atacat trupe de Securitate române provenite din foştii jandarmi, nu aveau niciun fel de efect în ceea ce priveşte puterea de tip comunist de inspiraţie sovietică înstalată la Bucureşti, absolut niciun efect. Iar faptul că CIA, la momentul respectiv cunoscând tratativele de la Ialta, de la Potsdam, cunoscând şi celebrul şerveţel al împărţirilor geopolitice dintre Stalin şi Churchill, în egală măsură doi criminali, desfăşura acţiuni de acest tip pe teritoriul României, n-au cum să-mi spună că asta era luptă pentru libertate sau că ar trebui să o aplaudăm”. În acelaşi context, un alt mare contemporan (iar LOL şi LOL!) al nostru, senatorul PSD (de Constanţa) Tit Liviu Brăiloiu a afirmat – citez textual: „Vă readuc aminte că în aprilie 1944 acele intervenţii americane au lăsat în Bucureşti 3.000 de morţi şi 70.000 de sinistraţi. Mă îndoiesc să acei luptători anticomunişti îşi doreau acelaşi lucru în continuare”. Aceste afirmaţii au fost făcute, toate, în cadrul dezbaterilor pe marginea propunerii ca ziua de 26 octombrie să fie declarată, în mod oficial, Ziua Mişcării de Rezistenţă Armată Anticomunistă. Pentru informaţii mai amănunţite referitoare la întregul episod vezi, între altele, textul de la adresa de internet http://adevarul.ro/news/politica/Serban-nicolae-partizanii-anticomunisti-erau-mai-degraba-intereselor-romaniei-stalin-churchill-egala-masura-doi-criminali-1_59f7238c5ab6550cb8a1d928/index.html.

Regimentul de Voluntari îţi cere: să-l ajutăm, măcar niţel, pe dom’ senator!

În aceste condiţii, Regimentul de Voluntari din Bucureşti – pe care îl ştii deja, poate – îţi cere şi ţie să contribui, măcar cu un leu, la o legitimă acţiune culturală de mare utilitate publică: hai să îi cumpărăm, împreună, lui Şerban Nicolae, pentru început, manualele de istorie pentru clasele IV-VIII. Poate că, dacă i le facem cadou, s-ar putea lămuri, măcar niţel, cum e cu istoria reală a României; şi, în termeni mai generali, cu istoria reală a lumii. Am zis să începem cu aceste manuale mai simpluţe, pentru şcoala primară şi gimnaziu, aşa încât marele nostru om politic să nu se ostenească prea tare. Ca să şi înţeleagă mai bine tot ce citeşte-n aceste manuale, propun să îi luăm, pentru început, şi măcar o cutie cu 10 fiole de Tonotil – N, despre care o farmacistă cumsecade mi-a spus, atunci când i-am povestit despre acest caz, că „ajută, măcar în unele situaţii, la efortul intelectual, dar mai ales la învăţat” (sigur că doamna aceea mi-a mai spus şi că, de fapt, în situaţia de faţă „vorbim, mai degrabă, despre o formă gravă de măgărie politică în formă acută sau, poate, chiar de un sever retard mintal”; precizez că, în cazul lui Şerban Nicolae, eu nu cred, totuşi, că vorbim de vreun tip de retard, ci mai degrabă de o formă deliberată de exprimare a unor idei politice absolut aberante şi vădit jenante).

Aşa că, iată, borcanul cel de sticlă în care am strâns, săptămâna trecută, bani pentru Ioana Laura Florescu o să aibă, din nou, o zi tare activă. Împreună cu borcanul respectiv te aşteptăm, mâine, joi 2 noiembrie 2017, între orele 12.45 şi 16.45, în faţa Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti (pe trotuar, care e spaţiu public, unde manifestări culturale pot avea loc şi fără a fi declarate în prealabil – aşa spune Legea 60/1991, republicată în 2004, în Articolul 3). Prietene, oricine ai fi, ajută, rogu-te, Regimentul de Voluntari să ducă la capăt această acţiune – repet, una culturală şi de utilitate publică evidentă. Am reţinut deja manualele în cauză, cinci la număr, la o librărie de lângă Universitate. Şi cel târziu lunea viitoare, deci pe 6 noiembrie a.c., intenţionăm să i le trimitem, împreună cu cutia de Tonotil, domnului senator PSD Şerban Nicolae.

Un scurt comentariu şi câteva întrebări

De peste 20 de ani, partidul domnului Şerban Nicolae se tot străduieşte, cât şi cum poate (deşi fără prea mare succes, dar nu-i vina noastră că nu-i prea duce capul), să ne convingă cum că n-ar fi, de fapt, un partid neo-comunist. Ei, iată: ne-a convins domnul Şerban Nicolae, în doar câteva minute, că măcar o parte din ideile de bază ale PSD sunt, de fapt, nu neo-comuniste, ci de-a dreptul staliniste, în chipul cel mai direct şi mai odios. Aş fi curios, de exemplu, să aflu cam ce spun despre afirmaţiile citate aici ale lui Şerban Nicolae chiar colegii lui de partid, ca şi în general oamenii politici care se declară a fi de stânga, măcar aceia ceva mai citiţi: un Ion Iliescu, de exemplu; sau un Răzvan Theodorescu; sau un Adrian Năstase.

Mai am, de fapt, încă o întrebare: tu te ştii cumva cu domnu’ Codin Maticiuc, zis Poponeţ (aşa îi zice presa – vezi la http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/LifeStar/33605/Codin-Poponet-a-ajuns-milionar-in-euro-la-25-de-ani.html)? Dacă da, cum lui îi răspunde la SMS-uri, măcar din când în când, Liviu Dragnea, zi-i lui Codin să-l întrebe pe şeful ăl mare al PSD cam ce crede dânsul despre declaraţiile făcute de numitul Şerban Nicolae, acelea la care m-am referit aici. Poate aşa aflăm şi noi care-i atitudinea liderilor PSD faţă de bazaconiile absolut incalificabile ale domnului senator. Iar săptămâna viitoare o să ne ocupăm, atunci când facem iar o pauză în efortul nostru de a scrie scrisorile despre care deja ştii (vezi despre ele textul de la adresa de internet https://florindiaconu.com/doi-ani-de-la-colectiv-nemernicii-trebuie-cu-totii-sa-plateasca/), şi de domnul senator PSD (de Constanţa) Tit Liviu Brăiloiu, cu tot cu ideile sale bizare (să folosim, măcar deocamdată, acest termen premeditat delicat). Pe joi, 2 noiembrie 2017, deci, între orele 12.45 şi 16.45, chiar în faţă la Facultatea de Istorie a Universităţii! See you there!

P.S: Am făcut, prietene, şi calculele necesare: toate cele 5 manuale pe care le-am rezervat deja, la librăria de care am amintit, costă, împreună, 24 de lei (Istoria pentru clasa a IV-a, autor Cleopatra Mihăilescu), plus 32,90 lei (Istoria pentru clasa a V-a, autor Magda Stan), plus 24,90 lei (manual de Istorie pentru clasa a VI-a, colectiv de autori, ed. ALL), plus 23 de lei (manual de Istorie pentru clasa a VII-a, colectiv de autori, Ed. Humanitas), plus încă 23 de lei (Istoria pentru clasa a VIII-a, tot Editura Humanitas). Asta înseamnă, în total, 127,80 lei. Cutia de Tonotil, utilă – poate – ca Şerban Nicolae să înveţe mai cu spor costă, şi ea, în jur de 40 de lei. Plus încă 1 leu o pungă în care să-i punem toate astea, plus o scrisorică prin care să-i urăm marelui om de stat succes deplin la învăţătură. În total, cam 170 de lei. Adică în jur de 170 de cetăţeni care să contribuie, fiecare, cu câte un leu. Cred că ne-om strânge măcar atâţia, joi, în semn de legitimă dezaprobare – perfect paşnică, subliniez asta – faţă de “mareea” tot mai înaltă a grohăielilor imbecile, deliberat antiromâneşti şi antioccidentale, care se fac tot mai des auzite în spaţiul public din ţara noastră.

P.S. 2: Precizez că, exact ca şi în cazul strângerii de fonduri pentru Marcica Belearta Mononoke (acesta-i numele de pe Facebook al Ioanei Laura Florescu), voi face publice, pe Facebook (inclusiv pe pagina Regimentului de Voluntari) şi pe acest blog, listele cu persoanele care vor contribui financiar la acest proiect; şi că, după achiziţionarea manualelor şi expedierea lor către Şerban Nicolae, voi publica şi bonurile de casă sau factura, ca şi chitanţa poştală cu costurile de expediere (dacă vom decide, în final, să le trimitem prin poştă şi să nu mergem la Senat, pentru a i le înmâna direct).

Comentează acest articol:

comentarii